Wat kan AML voor u betekenen?

Het Fieldlab Advanced Manufacturing Logistics is een initiatief van founding partners Rubix, IJssel Technologie, KMWE, Brainport Industries, TU/e en de Erasmus Universiteit en wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant. Binnen het fieldlab zal kennis worden ontwikkeld over logistieke transport systemen die gebruik maken van o.a. shuttle-magazijnsystemen, AGV’s (Automated Guided Vehicles), on/off-loading met robots en integrale aansturing en IT-integratie. Hiervoor zullen ook fysieke software en hardware interfaces en beslissingsalgoritmes worden ontwikkeld en getoetst. Tevens zal een logistiek simulatiemodel (op cel, plant én multi-company niveau) worden gebouwd waarmee slimme keuzes kunnen worden gemaakt over fysieke logistieke afhandelingen, automatisering en besturing. Dit alles vindt plaats in zo’n 100m2 experimenteer ruimte op de Brainport Industries Campus.

Expertises

Binnen het fieldlab bouwen we kennis op over simulatie, integratie en IT connectivity, supply chain orchestration en mobiele robots.

Simulatie
Door simulatie kunnen bedrijfsprocessen worden weergegeven in een virtuele omgeving. Dit kan gebruikt worden om deze processen te doorgronden en mogelijkheden te verkennen om ze te verbeteren, zonder dat er meteen grote investeringen hoeven te worden gedaan, bijvoorbeeld in het geval van automatiseringsprojecten.
Integratie en IT connectivity
Een aantal deeloplossingen voor uitdagingen in de maakindustrie zijn vaak wel beschikbaar, maar worden nog niet als een geïntegreerd geheel aangeboden. . Het fieldlab werkt aan de integratie van deze oplossingen. Door digitaal te werken in de keten wordt de logistiek tussen bedrijven verbeterd en worden de 24 uur in een dag beter benut.
Mobiele robots
Door de inzet van mobiele robots kan de massavolume automatiseringsgraad naar hightech kleinserie industrie worden gebracht. Hierdoor wordt deze industrie minder mens afhankelijk en kan er worden opgeschaald richting 24/7 productie.
Supply chain orchestration
Door samenwerking en connectiviteit kunnen schaalvoordelen bereikt worden over sourcing van make parts en voorraad optimalisatie. De juiste spullen op de juiste plek op de juiste tijd. In het fieldlab bouwen we kennis op over slimme logistiek van de leverancier tot de eindklant.